Βάζουμε τις μελιτζάνες στο σουρωτήρι με αλάτι και αφήνουμε να ξεπικρίσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Βάζουμε όλα τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Σοτάρουμε και τις ντομάτες, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Βάζουμε πάλι όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται, ρίχνουμε το ξύδι, το γιαούρτι και τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Πηγή: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr