Το κρασί στην Σύγχρονη Εποχή
Οι ευρωπαϊκές ποικιλίες σταφυλιών μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στο Μεξικό από τους πρώτους
Ισπανούς κατακτητές για να παράσχουν τις ανάγκες της Καθολικής Αγίας Ευχαριστίας….
Στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα, η φυλλοξέα σταφυλιών έφερε ευρεία καταστροφή στα αμπέλια,
την παραγωγή κρασιού και εκείνων των οποίων η επιβίωση εξαρτιόταν από αυτά. οι εκτεταμένες επιπτώσεις
περιλαμβάνουν την απώλεια πολλών αυτόχθονων ποικιλιών….Η άμπελος εξαπλώθηκε στην Αφρική, την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία