Γλυκά

  • Τα σοκολατένια γλυκά θέλουν δίπλα τους κόκκινα γλυκά ενισχυμένα κρασιά, κατά προτίμηση Μαυροδάφνη, Port, Μαδέρα, Μαρσάλα. Η σοκολάτα είναι πληθωρική, έντονη, λίγο πικρή, και αναζητά τη συντροφιά κρασιών με ένταση, πλούτο και πολυπλοκότητα. Η πικρή αίσθηση της σοκολάτας ταιριάζει με τις τανίνες του ερυθρού γλυκού κρασιού.
  • Τα γλυκά με κρέμα, όπως μιλφέιγ ή ένα κλασικό γαλακτομπούρεκο, κάνουν καλό γάμο με λευκά γλυκά κρασιά, γεμάτα, πλούσια, χωρίς έντονη οξύτητα, όπως είναι τα Μοσχάτα.

  • Θα ταιριάξουμε τα γλυκά με κρέμα και λευκά φρούτα με ένα κρασί ημίγλυκο ή ένα Μοσχάτο Άστι, όσο γι’ αυτά με τα κόκκινα φρούτα θα κάνουν καλή παρέα με ημίγλυκα κρασιά ροζέ ή κάποια αφρώδη ημίγλυκα ροζέ
  • Τα σιροπιαστά γλυκά, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, θέλουν δίπλα τους παλαιωμένα Vinsanto, που έχουν καλή οξύτητα και ισορροπούν με τη γλύκα και τα αρώματα των ξηρών καρπών.


Πηγή: https://www.olivemagazine.gr