Για το κόκκινο τζατζίκι
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε πολύ δυνατή φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το πετιμέζι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Το μίγμα πρέπει να είναι όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται. Πλάθουμε 16 μικρά και ελαφρώς μακρόστενα κεμπάπ και βάζουμε τα κεμπάπ σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για το κόκκινο τζατζίκι
Ψήνουμε τα παντζάρια στον φούρνο στους 180 για 1 1/2 ώρα μέσα σε αλουμινόχαρτο. Καθαρίζουμε καλά και τα περνάμε μαζί με το σκόρδο από το μπλέντερ και ένα σουρωτήρι και κρατάμε τον χυμό τους. Κάνουμε το ίδιο για το αγγούρι και κρατάμε το νερό του. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Πηγή: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr