Κοτοπουλο

Κοτόπουλο με κάρυ πιπεριές και γιαούρτι

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 ντομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε το κάρυ και την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγη ώρα ακόμα.


Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγη ώρα ούτως ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.


Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές και το γιαούρτι, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.


Πηγή: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr