Πλένουμε και τεμαχίζουμε σε 4 κομμάτια το κατσίκι. Το τοποθετούμε στο σκεύος, προσθέτουμε το κρασί και μαρινάρουμε για 3 ώρες. Τοποθετούμε τις κληματόβεργες σαν σχάρα, ομοιόμορφα στον πυθμένα του μαστέλου. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και στρώνουμε σ’ αυτές τον άνηθο. Βάζουμε το κατσίκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα, την οποία δένουμε επάνω στο χείλος του πήλινου. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 2 ώρες. Μπορούμε, εναλλακτικά, να το ψήσουμε μέσα σε γάστρα, αν δεν έχουμε πήλινο σκεύος.
"Η συνταγή αυτή έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο πήλινο σκεύος «μαστέλο» που φτιάχνουν στην Σίφνο . Είναι ένα κωνικό σκεύος χωρίς καπάκι, με στενό πυθμένα και φαρδύ άνοιγμα, που μοιάζει με γλάστρα. Στη συγκεκριμένη συνταγή -που είναι το παραδοσιακό πιάτο της Λαμπρής-, στρώνουν κληματόβεργες στον πυθμένα, οι οποίες παίζουν το ρόλο σχάρας"
Πηγή: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr