Κοκκινιστες μπριζολες

Κοκκινιστές μπριζόλες στην κατσαρόλα με κρασί

Υλικά

  • 10 χοιρινές μπριζόλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ζωμός κρέατος ή κότας
  • 1 συσκευασία (400 γραµµ.) ντοµατάκια κονκασέ
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαδικασία

Για τις κοκκινιστές μπριζόλες στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να µαραθεί το κρεµµύδι. Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό, περίπου 5΄.

Προσθέτουμε τα ντοµατάκια, το ζωμό και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45΄ μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι ή µε πουρέ πατάτας.

Περιχύνουμε τον πουρέ µε σάλτσα, να ποτίσει καλά.


Πηγή: https://www.argiro.gr