Ψαρονεφρι

Ψαρονέφρι µε δαµάσκηνα και κρασί

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) κομμένο σε μενταγιόν
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 3/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Βάζουμε μέσα το κρέας και το ροδίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο, και σοτάρουμε για 2-3΄ έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 20΄ περίπου.

Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε με βελούδινο πουρέ πατάτας: τον στρώνουμε κάτω και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα και τα δαμάσκηνα.


Πηγή: https://www.argiro.gr