Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα κρασιά με το δεντρολίβανο και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χταπόδι.
Βράζουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι χωρίς να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το χταπόδι σε πιάτο.
Βάζουμε τους γίγαντες σε άλλη κατσαρόλα, σκεπάζουμε με μπόλικο νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι. Τους βράζουμε μέχρι να γίνουν και τους βγάζουμε με σουρωτή κουτάλα.
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ με τους γίγαντες, το σπανάκι, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και το πετιμέζι.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr