Χοιρινη τηγανια

Χοιρινή τηγανιά με πατάτες, θυμάρι και γιαούρτι

Υλικά

  • 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 1,5 εκ.
  • 1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν (όχι να λιώσουν) και τις στραγγίζουμε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τους κύβους από το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1/3 φλ. τσ. νερό.

Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά. Το ψαρονέφρι πρέπει να έχει γίνει. Αν δεν έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος τις πατάτες και το γιαούρτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.

Αφαιρούμε τη δάφνη, προσθέτουμε το θυμάρι και το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr