Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε πολύ καλά τις συκωταριές και τα εντόσθια, τα κόβουμε κομματάκια (μπουκιές).
Τσιγαρίζουμε όλα τα εντόσθια και στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μυρωδικά. Τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
Σκεπάζουμε τα υλικά με βραστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού στύψει το ζουμί και δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή.
Πηγή: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr