Στην Καλή Βρύση από αρχαιοτάτων χρόνων, από γενιά σε γενιά, μεταδίδονταν τα τοπικά Διονυσιακά έθιμα που γιορτάζονται κάθε χρόνο στην περιοχή. Μετά μάλιστα την αποκάλυψη και του αρχαίου ναού του Θεού Διονύσου στον κάμπο του χωριού και τα πολλά αρχαία ευρήματα που αποκαλύφθηκαν από τις ανασκαφές που πραγματοποίησε η Αρχαιολογία υπό την εποπτεία της αρχαιολόγου κ. Κατερίνας Περιστέρη όλα πλέον τώρα εξηγούνται.
Ο Διόνυσος μεγάλωσε στον τόπο μας, μέσα σε έκπαγλης ομορφιάς φύση με όλες τις θεϊκές προδιαγραφές. Ζούσε μια ζωή ανέμελη με κρασί και γλέντι, και με τη συμμετοχή μιας πολυπληθής ακολουθίας από φανατικούς οπαδούς, Σιληνούς, Σατύρους, βοσκούς, απλούς πολίτες και γυναίκες Μαινάδες. Στη μνήμη αυτής της εποχής οργανώνονται γιορτές με μεταμφιεσμένους κατοίκους του χωριού.
Μετά το Πάσχα, την Πέμπτη, εορτάζεται η Λιτανεία. Την ημέρα αυτή οι κάτοικοι υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων ψάλλουν αναστάσιμα τροπάρια και γυρίζουν όλο τον κάμπο με μια πομπή στην οποία προπορεύεται η περιβόητη «κουδούνα». Ένα τεράστιο βαρύ πέταλο απροσδιόριστης ημερομηνίας κατασκευής το οποίο κουβαλούν δυο άνδρες κρεμασμένο σε ένα ξύλο και το χτυπούν ρυθμικά.
Η πομπή καταλήγει, ύστερα από δυο στάσεις, σε δυο τούμπες μέσα στον κά¬μπο όπου και ο ναός του Αγίου Γεωργίου. Οι πιστοί ζητούν την ευλογία του Αγίου για να πάνε καλά τα σπαρτά όλη την περίοδο της Άνοιξης. Το έθιμο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και συνεχίζεται να γιορτάζεται από αμνημονεύτων χρόνων.
Στις 6 με 8 Ιανουαρίου αναβιώνουν τα «Μπαμπούγερα». Είναι μια καθαρά Διονυσιακή γιορτή μεταμφιεσμένων. Οι κάτοικοι ντύνονται με εντυπωσιακές ενδυμασίες ορισμένου τύπου και δημιουργούν διάφορα ευτράπελα διασκεδάζοντας ντόπιους και ξένους φιλοξενούμε¬νους με την συνοδεία οργάνων. Καταναλώνουν κρασιά και φαγητά και αναβιώνουν οι μέρες που ο Βάκχος διαφέντευε τη θέληση και τις επιθυμίες των ανθρώπων.