Αρχική Ποικιλίες
Το όνομα της ιταλικής αυτής ποικιλίας προέρχεται από τα λατινικά sanguis Jovis που σημαίνει το αίμα του Δία. Πρόκειται για μια αρκετά κοινή ποικιλία της κεντρικής Ιταλίας....
Η εισαγωγή του Sauvignon Blanc στον ελληνικό αμπελώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του σύγχρονου προφίλ των λευκών ελληνικών κρασιών. Αν και δεν έχει τη ίδια παρουσία με το Chardonnay ...
Το Syrah κατάφερε να εξαπλωθεί στον ελληνικό αμπελώνα, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, δίνοντας κρασιά πολύ υψηλής ποιότητας. Αυτό δεν είναι τυχαίο ...
Παρόλο που θεωρείται η εθνική ποικιλία της Ουρουγουάης, το ερυθρό Tannat καλλιεργείται παραδοσιακά στη νοτιοδυτική Γαλλία. Στη χώρα μας καλλιεργείται σε πολύ μικρές εκτάσεις...
Η σπανιόλικη ποικιλία που δίνει γεμάτα, ερυθρά κρασιά, με περίπλοκα αρώματα δαμάσκηνου, μούρων, καπνού, βανίλιας και δέρματος, οινοποιείται είτε για την παραγωγή φρέσκων ερυθρών και ...
Στη Ελλάδα η εν λόγω ποικιλία δοκιμάστηκε πολύ πρόσφατα, με αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ωστόσο πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ερυθρές ποικιλίες της...
Παρόλο που η παρουσία του Viognier στους ελληνικούς αμπελώνες αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό ποσοστό της παραγωγής, έχει πιστούς θιασώτες τόσο οινοπαραγωγούς ...