Αρχική Ποικιλίες
Ερυθρωπή ποικιλία που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Μοσχοφίλερο και συναντάται κυρίως στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου....
Ο πρώτος αμπελώνας με Cabernet Sauvignon στην Ελλάδα φυτεύτηκε την δεκαετία του 1960 στο Μέτσοβο. Έκτοτε το χρησιμοποιούν πολλοί παραγωγοί σε όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας...
Γαλλικής προέλευσης ποικιλία που καλλιεργείται σε μικρές εκτάσεις στη χώρα μας. Είναι διάσημη για τα έντονα αρωματικά κρασιά με χαρακτήρες τριαντάφυλλου, εσπεριδοειδών ...
To Merlot εμφανίστηκε στην Ελλάδα την ίδια περίοδο με το Cabernet Sauvignon, καθώς ήταν η ποικιλία που χρησιμοποιήθηκε για να παραχθούν κρασιά παρόμοια...
Με βάση την ποικιλία αυτή παράγονται τα περίφημα ιταλικά κρασιά Barolo και Barbaresco. Σε γενικές γραμμές δίνει ανοιχτόχρωμα ερυθρά, τανικά κρασιά, ...
Ελάχιστες προσπάθειες καλλιέργειας της εν λόγω ποικιλίας έχουν γίνει στη χώρα μας. Ωστόσο παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας κι η ίδια η ποικιλία, γαλλικής προέλευσης, ...
Η κοσμοπολίτικη ποικιλία της Βουργουνδίας, αποτελεί για κάποιους την εκλεκτότερη και πιο κομψή ερυθρή ποικιλία παγκοσμίως. Στη χώρα μας καλλιεργείται σε μικρές εκτάσεις και χαρακτηρίζεται...
Μια από τις παλαιότερες και τυπικότερες ερυθρές ποικιλίες της Ιταλίας, με επίκεντρο καλλιέργειας την περιοχή του Friuli, η οποία καλλιεργείται σε πολύ μικρές εκτάσεις στη χώρα μας...
Η χαρακτηριστικότερη ίσως γερμανική ποικιλία που καλλιεργείται επίσης στη Γαλλική Αλσατία, είναι αρκετά διαδεδομένη στη χώρα μας, γνωστή για τα ιδιόρρυθμα κρασιά ...
Το Roussanne στη χώρα μας βρήκε πρόσφορο έδαφος στα Χανιά και στη Νεμέα, όπου καλλιεργείται με περισσή φροντίδα και σπουδαία αποτελέσματα ...