Αρχική Ποικιλίες
Το Bλάχικο είναι ποικιλία που προέρχεται από τα πλέον κρύα μέρη της Βόρειας Ελλάδας και αναδίδει με έντονο τρόπο τα χαρακτηριστικά του ψυχρού κλίματός της στο ποτήρι...
Το Βραδυανό είναι ερυθρή ποικιλία καλλιεργούμενη διάσπαρτα στην Βόρεια Εύβοια. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και ωριμάζει έως 15 Σεπτεμβρίου .Τα σταφύλια είναι μεγάλα ...
Παλαιά ελληνική ποικιλία οινοποιίας των Ιόνιων νησιών που αναφέρεται και σε δημώδες ποίημα του 16ου αιώνα (Κατραμής 1880). Παλαιότερα αποτελούσε τη σπουδαιότερη...
Το Δαφνί είναι μια σχεδόν εξαφανισμένη λευκή ποικιλία αμπέλου της Κρήτης, που γνωρίζει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας....
Το θραψαθήρι είναι μια σημαντική ποικιλία της Κρήτης, η οποία αναδεικνύεται σε μια από τις πλέον υποσχόμενες και συναρπαστικές λευκές ποικιλίες του νησιού...
Παλαιά ποικιλία οινοποιίας, η καλλιέργεια της οποίας ήταν γνωστή από τον 12ο αιώνα. Πιθανόν είναι ελληνικής προέλευσης που διαδόθηκε στις άλλες αμπελουργικές χώρες...
Το σταφύλι είναι πολύ μεγάλου μήκους, πολύ μικρού βάρους, πολύ αραιόραγο, κωνικού σχήματος με πτερυγώσεις...
Λευκή ποικιλία της Σαντορίνης, μία από τις 50 που υπήρχαν παλαιότερα στο νησί. Οι ρίζες του κατσανού είναι διάσπαρτες σε όλα τα αμπελοτόπια του νησιού, ...
Το Κοτσιφάλι είναι η ερυθρή ποικιλία-ορόσημο του ονομαστού αμπελώνα στην Κρήτη, η οποία καθορίζει το στυλ πολλών ερυθρών ξηρών οίνων...
Η Kυδωνίτσα είναι η πιο γνωστή από μια ομάδα «εξαφανισμένων» και ασυνήθιστων ποικιλιών αμπέλου, που αναδύθηκε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα,...
Παλαιά ελληνική ποικιλία οινοποιίας, άγνωστης προέλευσης. Η καλλιέργειά της εμφανίζεται τον 15ο αιώνα στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια νησιά. Αναφέρεται από τους Viala και Vermorel (1909)....